Regula arcană a penalităților care i-a împiedicat pe Wallabies să câștige Cupa Bledisloe împotriva All Blacks

[ad_1]

În timp ce consecințele de la controversatul meci de joi la Bledisloe Cup dintre Wallabies și All Blacks continuă, jucătorii, experții și fanii cer o explicație a regulii care a deschis calea pentru încercarea câștigătoare a New Yorkului. -Zealand.

Australia conducea cu 37-34 în minutul 79 când i s-a acordat un penalty prin Lalakai Foketi la cinci metri de linia de poartă.

Aici lucrurile au început să meargă prost.

Momentele cheie

Arbitrul Mathieu Raynal a autorizat 25 de secunde de sărbătoare înainte de a-i spune lui Bernard Foley, la întoarcerea în echipă după o absență de trei ani, să continue să joace. Foley a ales să lovească pentru a-l eticheta.

După 31 de secundeRaynal fluieră timpul liber. şapte secunde mai târziureluă el, spunându-i lui Foley în zgomotul momentului să continue să se joace.

Camera laterală i-a arătat pe colegii lui Foley făcându-i semn să se grăbească și să lovească mingea.

Foley s-a uitat în spatele lui, se pare că nu a auzit reluarea, dar a văzut apelurile grăbite de la colegii săi și s-a pregătit pentru a lovi cu piciorul.

Dar înainte de a putea, Raynal șuieră din nou: 39 de secunde după ce a fost acordat penalty-ul – și a semnalat un penalty pentru Noua Zeelandă.

“Ce se întâmplă?” a spus comentatorul transmisiei în timp ce jocul s-a oprit și Foley și jumătatea de scrum Nic White au cerut o explicație de la Raynal.

„Am spus, în primul rând, joci un joc rapid”, se aude Raynal spunându-i lui White prin microfonul său de pe teren.

„Atunci îmi iau timp; opresc timpul.

„Îi spun jucătorului tău: „Pornesc ceasul și joci imediat”. Și așteaptă, așteaptă, așteaptă.

„Deci este o mêlée pentru All Blacks”.

All Blacks au câștigat mingea de la scrumul care a urmat și i-a pasat fundașului lateral Jordie Barrett, care a marcat în corner pentru o victorie cu 39-37.

Care sunt regulile pierderii de timp?

Conform Legii 20, partea a cincea a regulamentului World Rugby, „o lovitură de pedeapsă sau o lovitură liberă trebuie executată fără întârziere”.

Cu toate acestea, nu există un interval de timp specific în care trebuie executată o pedeapsă sau o lovitură liberă.

Prin urmare, este în totalitate la latitudinea arbitrului.

Așadar, în timp ce Raynal a fost corect din punct de vedere tehnic în decizia sa, obscuritatea și raritatea unor astfel de decizii luate – și în special în ultimul minut al unui meci tensionat – este ceea ce a provocat un scandal în comunitatea rugby-ului.

Add Comment